dinsdag 9 augustus 2016

Maria Ten Hemelopneming 15 augustus: uren van de H Missen / processie in Viversel.


In Frankrijk is er, net als vorig jaar de oproep gedaan om na de H Missen de klokken te luiden en speciaal te bidden voor de vervolgde Christenen. Vorig jaar deed ook de Kathedraal in Hasselt mee. Spijtig genoeg is er ook dit jaar nood aan.

Uren van de H Missen:

8 uur:    St Rochus - paterskerk
9 uur:    St Rochus - paterskerk
9.30 u:   St Martinus
10 uur:  Kathedraal
10.30 u: St Katharina
11 uur:   H Hart
11 uur:   St Rochus - paterskerk
11 uur:   Kathedraal
18.30 u:  St Rochus - paterskerk
Blijkbaar geen avondmis in de Kathedraal


Processie van Viversel. Herdenking van de overbrenging van het H Sacrament van mirakel naar Herkenrode, en het wonder van de knielende schapen aan de Sacramentsberg.

Om 9.30 uur verzamelen de processiegangers aan de kerk van Viversel om in een kleurrijke stoet begeleid door de Koninklijke Harmonie Eigen Volk naar de kapel van 'het Heilig Sacrament van Mirakel' te trekken. Deze is gelegen op de Sacramentsberg binnen het evenementendomein Circuit Zolder. Bij aankomst omstreeks 10.30 uur heeft aan de kapel een eucharistieviering plaats. Al is deze dag een feestdag ter ere van Maria en worden er dan op vele plaatsen processies aan haar gewijd, in Viversel is sinds mensenheugenis de processie gewijd aan het Heilig Sacrament.  Deze processie is één van de weinigen die het concilie Vaticanum II heeft overleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten