woensdag 12 oktober 2016

De Geest van 'Who am I to judge'



Zouden we hieruit moeten besluiten dat de bisschop van Antwerpen geen volwassen geloof heeft? Dat hij niet moedig is? Dat hij zich maar laat rondwaaien door de windvlagen van de mode?
Ik denk dat we dat moeten besluiten uit deze woorden. Wat zei God weer over wie het geloof van de kleinen in gevaar brengt?

Daarnaast kan men niet anders dan besluiten dat er nog iets toxischer voor de Katholieke Kerk aan het ontstaan is dan 'de geest van het tweede Vaticaanse Concilie', de geest die toeliet om in liturgie en in doctrine het kind met het badwater weg te gooien: 'de geest van Franciscus', de 'geest van Who am I to judge' die blijkbaar alle doctrines overboord gooit, en de hele Kerk laat wapperen naar de windvlagen van de wereld ...  een vergiftigd geschenk dat we konden missen ... maar uiteindelijk wint steeds opnieuw de Geest van de Waarheid, de Weg en het Leven.

Zoals kardinaal Ruini het schreef: men moet zien dat men in een verwoede zoektocht naar de 99 verloren schapen, de overgebleven kudde niet in verwarring brengt en hun geweten niet schaadt.

Mag ik? Neen u mag niet, monseigneur Bonny. Het Katholieke leven in Vlaanderen is al broos genoeg, dat u het niet nog verder in verwarring moet brengen. Dank u.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten